A kupáról

MIHÁLKOVICS TIVADARRÓL

csik2
mihalkovics_kep

Mihálkovics Tivadar– a Vészmadár kormányosa – nagyapjának, a balatoni vitorlázás úttörőjének emlékére vándorkupát ajánlott fel. A névadó Mihálkovics Tivadar (1848-1927) kora ifjúságában országos skiff bajnok, majd a balatoni sportvitorlázás úttörője, versenyző és szervező, a vitorlázó ifjúság önzetlen, áldozatkész irányítója volt. A Nagyhajós bizottság a felajánlott vándordíjat köszönettel elfogadta.”

Részlet a Vitorlázás c. folyóirat 1968. évi egyik számából

KÜLDETÉSÜNK

csik2

Az ÁFI SK – és jogelődei – 1968 óta rendezte meg változatlan formában a Mihálkovics Tivadarról elnevezett két futamos túraversenyt, melynek örökös vándordíj kupája a nagyszerű sportember emlékét őrzi.

2017-ben az 50. Mihálkovics Kupa után az eredeti szervezők idős koruk miatt arra a döntésre jutottak, hogy nem folytatják tovább a verseny rendezését, ám a szerencsés ismeretségnek és néhány ifjú vitorlázónak köszönhetően a hagyomány folytatódik 2018-ban is.

Szem előtt tartva az alapítók kérését és ápolva a hagyományokat az 51. Mihálkovics Kupa is a hagyományos útvonalon kerül megrendezésre.

A szervezők célja, hogy a szponzorok segítségével olyan színvonalas verseny maradjon a Mihálkovics Kupa, mely méltó az elődök emlékéhez, a következő 50 évben is tovább viszi az alapítók hagyományait, de mindenben megfelel a mai elvárásoknak.